Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Rendőri beavatkozások: A módszer maga az ország

2011. december 07. - 16:07
|

Kiáltó különbségek az amerikai és az orosz rendőrök módszerei között

A fölösleges amerikai véres brutalitás, szemben az orosz határozottsággal és mondjuk csak ki nyugodtan; emberséggel.

Mert amíg a new-yorki oszlatáson percek alatt százak sebesülnek meg, kapnak sokkot, addig az orosz rendőrség ehhez képest szinte kesztyűs kézzel bánik a tüntető liberális ellenzékkel. Pedig nagyon jól tudják, hogy idegen érdekeket szolgálnak, jól tudják, hogy Oroszország ellenségeinek malmára hajtják a vizet. De Moszkvában nem szokás a fölösleges brutalitás. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne érjék el mindenképpen a céljukat.

De lássuk a két videót az amerikai és az orosz rendőrség módszereiről. Nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni az alábbi két módszer közötti alapvető különbséget.

1. Amerikai rendőrök, a pénzügyi elit érdekeit szolgálják és védik

Marina Portnaya jelentése New Yorkból:

Indokolatlanul brutálisan lépnek fel a rendőrök Amerikában. Az állig felfegyverzett egységek gyakran alkalmaztak nehézfegyvereket is a fegyvertelen tüntetőkkel szemben. A könnygáz mindennapos, és a fegyvereikben olyan lövedékeket használnak, melyek hatása potenciálisan halálosak lehet arra, akit eltalálnak.

Philadelphia nyugalmazott rendőrkapitánya, Ray Lewis is a felháborodásának adott hangot a brutális módszerek miatt, és csatlakozott a demonstrálókhoz.

De a háborús veteránoknak sem tetszik a rendőrök módszere. Azok, akik megjárták Afganisztánt, Irakot, becstelen senkiknek nevezték azokat a rendőröket, akik ilyen brutálisan lépnek fel a fegyvertelen emberekkel szemben. Mintha az nem is a saját népük lenne.

Scott Olsen, aki két szolgálatot is túlélt Irakban, a new-yorki tüntetésen súlyos fejsérülést szerzett, amikor egy gránát eltalálta. Az amerikai rendőrség legidősebb áldozata 84 éves. Ideiglenesen megvakította a paprika spay.

Ezen gyalázatos incidensek után vajon hogy jön az Egyesült Államok ahhoz, hogy kritizálja más államok módszereit, hogyan kezelik a kormányok elleni tiltakozásokat, akár Líbiában, vagy Iránban?

Szemmel látható most már, hogy Amerika militarizálása folyik, egyre nagyobb repedések tátonganak a demokrácián. Az emberi jogokat semmibe veszik, mialatt Amerika továbbra is más országoknak beszél állandóan arról humánumról és tisztességről; ami már nála régen nem létezik.

2. Több száz embert tartóztattak le Moszkvában - Vér nélkül

2011. december 6. Mintegy 600 ellenzéket támogató személyt vett őrizetbe a rendőrség Moszkva szívében, a Triumfalnaya téren. A kormányt támogató ellentüntetők is megjelentek Medvegyev feliratú zászlókat lobogtatva, de a rendőrség határozott és számszerű beavatkozásának köszönhetően a komolyabb erőszakot sikerült elkerülni.

A kormánypárt tüntetők dobokkal és zászlókkal éltették az Egységes Oroszország győzelmét.

Ha a néző figyelmesen nézi a képkockákat, láthatják, hogy az orosz rendőrség az amerikaihoz képest szinte kesztyűs kézzel bánik a tüntető liberális ellenzékkel. Pedig nagyon jól tudják, hogy azok idegen érdekeket szolgálnak, jól tudják, hogy Oroszország ellenségeinek malmára hajtják a vizet. De Moszkvában nem szokás a fölösleges brutalitás. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne érjék el mindenképpen a céljukat.

A Russia Today nyomán - Szabad Riport Tudósító Iroda